Απόκτηση απινιδωτή για Πινακάτες

Απόκτηση απινιδωτή για Πινακάτες

Με πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών και τη βοήθεια του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου, οι Πινακάτες από σήμερα διαθέτουν απινιδωτή.
Πρόκειται για έναν ημιαυτόματο εξωτερικό απινιδωτή γερμανικής κατασκευής, για την παροχή βοήθειας σε τυχόν έκτακτο περιστατικό υγείας.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Άννα Λ. Κοντογιάννη, δήλωσε τα εξής:

«Η αλληλεγγύη αποτελεί πράξη ανθρωπιάς, κοινωνικής παιδείας και αγωγής ελεύθερων, ευαισθητοποιημένων πολιτών. Η αλληλεγγύη στηρίζει τη συλλογικότητα, όχι τον ατομικισμό. Εκφράζεται μέσω της έννοιας του «όλοι μαζί» και όχι μέσω της εγωιστικής νοοτροπίας των «selfie» του καιρού της καταναλωτικής γκλαμουριάς.

Εκ μέρους του Συλλόγου, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – τμήμα Μαγνησίας. Αυτή, με τους εξαιρετικούς εκπαιδευτές της Σωτήρη Παπαμαρκάκη, Βαγγέλη Καψιώτη και Ζωή Παππά ανέλαβε σήμερα αφιλοκερδώς να πραγματοποιήσει στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Πινακατών ένα καταπληκτικό πεντάωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόννησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του απινιδωτή προς όφελος 19 εκπαιδευομένων πολιτών. Ο Γιάννης Τσίρος της εταιρίας Θεσσαλοϊατρική του Βόλου τοποθέτησε τον απινιδωτή στην είσοδο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού. Ο απινιδωτής σώζει ζωές».

Η προτροπή για την απόκτηση του απινιδωτή ανήκει στους ιδίους τους κατοίκους, στους απανταχού φίλους των Πινακατών, στο Τοπικό Συμβούλιο, στον πρόεδρό του Νικόλαο Παππά, στον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Οι Πινακάτες» και στην πρόεδρό του Αλκμήνη-Μαρία Παντελή.

Ήταν οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν την ανάγκη ενός απινιδωτή για το όμορφο ορεινό χωριό των 200 μόνιμων κατοίκων το οποίο επισκέπτονται και όπου παραθερίζουν χιλιάδες τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Απόκτηση απινιδωτή για Πινακάτες