Κοινωνικό καφενείο στα Καλά Νερά

Κοινωνικό καφενείο στα Καλά Νερά

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου θα λειτουργήσει 7 μέρες τη βδομάδα και εντός του χώρου των γραφείων του στα Καλά Νερά ένα κοινωνικό καφενείο από σήμερα 1 Νοεμβρίου μέχρι 30 Απριλίου 2024.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου όταν σβήνουν τα φώτα του καλοκαιριού και κλείνουν όλα τα καφενεία, οι καφετέριες και οι ταβέρνες των παραλιακών χωριών του Παγασητικού, ο ντόπιος πληθυσμός δεν διαθέτει πια για 6 ολόκληρους μήνες ένα χώρο κοινωνικοποίησης και συντροφιάς.

«Αυτό το κενό ήρθε να πληρώσει η πρωτοβουλία αυτή»,  δήλωσε η Άννα Λ. Κοντογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου και πρόσθεσε «Οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους δεν πρέπει να είναι μόνο καταναλωτικές και εποχιακές. Η ζωή των Συλλόγων στα χωριά χαρακτηρίζεται από μια σχέση αλληλοβοήθειας και προσφοράς ανάμεσα στους κατοίκους».

Χθες, 31 Οκτώβρη τελέστηκε ο αγιασμός του Συλλόγου που σηματοδοτεί και την έναρξη των χειμερινών του  δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού. Το κοινωνικό καφενείο στα Καλά Νερά θα είναι ανοικτό για τα μέλη του Συλλόγου κάθε μέρα από τις 8 μμ μέχρι τις 11 μμ..

https://magnesianews.gr/magnisia/koinoniko-kafeneio-sta-kala-nera.html