Σεμινάριο πρώτων βοηθειών έλαβε μέρος στα Καλά Νερά

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών έλαβε μέρος στα Καλά Νερά

Το Σάββατο 25 Μαϊου, και κατόπιν παρότρυνσης πολιτών της ευρύτερης περιοχής, έλαβε μέρος στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών, και εν όψη του καλοκαιριού, ένα πετυχημένο ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Μια προηγούμενη παρόμοια δράση στον ίδιο χώρο είχε οργανωθεί πριν 2 χρόνια.

Έμπειροι εκπαιδευτές του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ανέλαβαν την τρίωρη εκπαίδευση 20 πολιτών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χρήση του απινιδωτή του χωριού, αντιμετώπιση πνιγμών στην θάλασσα, περιπτώσεων αναρρόφησης και εγκαυμάτων.

Η Άννα Λ. Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου που διοργάνωσε το Σεμινάριο, δήλωσε:

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, επιθυμώ να εκφράσω την ευγνομωσύνη και τις ευχαριστίες μου στους άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΟΔ Βόλου Όλγα Ραφαηλίδη, Παναγιώτα Κουκίδου, Γιάννη Στούμπο και Βαγγέλη Καψιώτη.

Η αλληλεγγύη και η στήριξη στο συνάνθρωπο αποτελούν πράξεις ανθρωπιάς, κοινωνικής παιδείας ελεύθερων και συνειδητοποιημένων πολιτών. Βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να σώσουν ζωές.»

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών έλαβε μέρος στα Καλά Νερά