Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών στο Κοινωνικό Καφενείο του χωριού

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών στο Κοινωνικό Καφενείο του χωριού

Αποτέλεσμα έχει η πρωτοβουλία του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου να ανοίξει στο κοινό την αίθουσά του στα Καλά Νερά.

Τα μέλη του Συλλόγου βρήκαν έναν χώρο για κοινωνική συναναστροφή τώρα που τα Καλά Νερά είναι άδεια και όλα τα καφενεία της περιοχής κλειστά, ενώ την Παρασκευή μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μηλεών επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Καφενείο.

Όπως ενημερώνει ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ντίνος Βαρδάκης επιθυμία του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου που εδρεύει στο χωριό ήρθε το 2021, είναι να καλύψει την εν λόγω κοινωνική ανάγκη.

Ετσι, από 1η Νοέμβρη μέχρι 30 Απρίλη, ο Σύλλογος ανοίγει την αίθουσά του και προσφέρει ένα χώρο κοινωνικοποίησης στα μέλη του, από τις 8 πμ μέχρι 11 πμ. Συντονιστής του Κοινωνικού Καφενείου είναι ο ψαράς, μέλος του Συλλόγου, Γιώργος Κορομηλής ο οποίος καλωσορίζει τους 8 με 10 συνταξιούχους που συχνάζουν στο καφενείο. Με πληρωμή 10 € το μήνα τα μέλη απολαμβάνουν κάθε μέρα ένα καφέ η ένα ζεστό ρόφημα.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουάριου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 2ουΔημοτικού Σχολείου Μηλεών με έδρα τα Καλά Νερά που διοργάνωσαν εκπαιδευτικοί κατόπιν πρωτοβουλίας της εκπαιδευτικού κυρίας Φιλίτσας Μουρτζοπούλου και άλλων δυο δασκάλων.

Μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Κοινωνικού Καφενείου από τους θαμώνες οι οποίοι χάρηκαν για την επίσκεψη των παιδιών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές με τη συνοδεία στο πιάνο της κυρίας Μουρτζοπούλου ερμήνευσαν το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους» και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρεβρισκόμενους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Λ. Κοντογιάννη παρουσίασε τις άλλες 6 δραστηριότητες του Συλλόγου όπως: κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό παντοπωλείο, μίνι κοινωνικός κινηματόγραφος, ενημερωτικά σεμινάρια, φιλανθρωπικά παζαράκια και διοργάνωση συναυλιών αλληλεγγύης για κοινωνικούς σκοπούς.

Η χαρούμενη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου από την κ. Ασπασία Κολτσιδοπούλου, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και την πρόεδρο του δραστήριου Συλλόγου.

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1046433/episkepsi-toy-dimotikoy-scholeioy-kalon-neron-sto-koinoniko-kafeneio-toy-chorioy/