Ενωσαν δυνάμεις για καλό σκοπό – Φιλανθρωπικό παζάρι στα Καλά Νερά

Ενωσαν δυνάμεις για καλό σκοπό – Φιλανθρωπικό παζάρι στα Καλά Νερά

Συστράτευση δυνάμεων στην περιοχή των Καλών Νερών, με στόχο την αγορά ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, για την κάλυψη των αναγκών των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών. Μπροστάρης στην προσπάθεια ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό, διοργανώνοντας εορταγορά, την ερχόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στην προβλήτα των Καλών Νερών (11π.μ. με 3 μ.μ.).

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για το πρώτο φιλανθρωπικό παζαράκι ο Σύλλογος συνεργάζεται με το Εργαστήρι Λαϊκής Τέχνης και Χειροτεχνίας «Ασορτί», τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Πινακάτες» και το Χορευτικό Τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κοροπής Μηλεών,

Στο φιλανθρωπικό μπαζάρ θα διατεθούν προς πώληση είδη λαϊκής τέχνης από το «Ασορτί» και είδη δώρων από τον Σύλλογο, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για την αγορά απινιδωτή για τα Καλά Νερά, κόστους 2.160 ευρώ με κουτί ασφαλείας, με την παράδοση να τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2022.

«Με αυτό το τρόπο, ευελπιστούμε πως θα συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ως ελάχιστη προσφορά στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί έξω από το φαρμακείο των Καλών Νερών προς όφελος του χωριού και των επισκεπτών του», υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Αννα Βαρδάκη.

Στους άμεσους στόχους είναι η διοργάνωση ενημερωτικού σεμιναρίου για τη χρήση του απινιδωτή. «Εκπαιδευτές θα είναι το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής υπό την καθοδήγηση της δρ. Ηλιάνας Κεράνη. Το σεμινάριο θα λάβει μέρος στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών» επισημαίνει η κ. Βαρδάκη.

Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από τη βολιώτικη ΜΚΟ «Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας», η οποία ήρθε σε επικοινωνία με το προεδρείο του Συλλόγου, προκειμένου να δώσει αφιλοκερδώς, κατόπιν αίτησης του Συλλόγου, μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στα μέλη. «Είναι απαραίτητο 8 με 10 μόνιμοι κάτοικοι Καλών Νερών, άνδρες και γυναίκες, να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χειρισμού του απινιδωτή την άνοιξη που μας έρχεται, πριν το χωριό καλωσορίσει 4.500 παραθεριστές το καλοκαίρι», τονίζει η πρόεδρος.

Η σύσταση του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου αποτελεί πρωτοβουλίας της Αννας και του Ντίνου Βαρδάκη, οι οποίοι διακρίνονται για την αθόρυβη κοινωνική προσφορά τους. Η προσπάθεια βρήκε άμεσα ανταπόκριση και παρά το γεγονός ότι είναι νεοσύστατος, από τον περασμένο Οκτώβριο, στα Καλά Νερά, το έργο που αναπτύσσεται, είναι σημαντικό. Ο Σύλλογος μετράει 44 μέλη, τα οποία ένωσαν δυνάμεις για καλό σκοπό, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου, λειτουργεί από τις 4 Οκτωβρίου, ως χώρος κοινωνικοποίησης των μελών, το Κοινωνικό Καφενείο του Συλλόγου, εντός των γραφείων του στη παραλία των Καλών Νερών. Καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 8πμ μέχρι 11 πμ είναι προσβάσιμο για το μέλη, τα οποία εισέρχονται, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η είσοδος επιτρέπεται, σημειωτέον, μόνο σε εμβολιασμένους, οι οποίοι φορούν μάσκα και τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

https://www.taxydromos.gr/Topika/431258-enwsan-dynameis-gia-kalo-skopo-filanthrwpiko-pazari-sta-kala-nera.html