Φιλανθρωπικό παζαράκι Χριστουγέννων στα Καλά Νερά, Κυριακή 11.12.2022

Φίλες και φίλοι,
Σας περιμένουμε την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στη παραλία των Καλών Νερών από τις 11 πμ μέχρι 3 μμ στο Β’  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ που διοργανώνει ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου.
Εσωκλείουμε σχετικό άρθρο της εφημερίδας  “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”.
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Άννα Λ.  Κοντογιάννη
Ελένη   Θεοχάρη
Μαρία   Κίτσιου
Νίκη      Κοντογιάννη
Ντίνος  Βαρδάκης

Το 2ο Φιλανθρωπικό Παζαράκι των Χριστουγέννων διοργανώνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου.

Ο Σύλλογος εδρεύει στα Καλά Νερά και είναι δραστήριος από το καλοκαίρι του 2021. Έχει στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο μέσω της προσπάθειας κάλυψης των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Το δεύτερο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων του Συλλόγου θα στηθεί στις 11 Δεκέμβρη στη παραλία των Καλών Νερών από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι. Εθελόντριες και εθελοντές θα πουλήσουν είδη δώρων, λαϊκής χειροτεχνίας, βιβλία για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων. Τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν θα συμβάλλουν με πράξεις αλληλεγγύης στις αυξανόμενες ανάγκες στήριξης της κοινωνίας στο Νότιο Πήλιο.

Μια απ’ αυτές τις κοινωνικές δράσεις είναι η ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Καλών Νερών. Αυτό θα αναβαθμιζόταν σε «Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο» σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών που υπογράφτηκε στις 26 Ιούνη 2020. Πάνω από δυόμιση χρόνια πέρασαν και ακόμη να προσληφθούν οι δύο ιατροί γενικής ιατρικής και η/ο νοσοκόμα/ος όπως ορίζει η ΚΥΑ.

Η κοινωνία των πολιτών στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών ευελπιστεί ότι οι τρεις Υπουργοί θα τιμήσουν την υπογραφή τους, χωρίς όμως να αποδυναμωθεί το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής το προσωπικό του οποίου επιτελεί ένα καταπληκτικό έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στα πλαίσια των 13 χρόνων της ατελείωτης οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης, ο Σύλλογος προσπαθεί να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας.