Στέκι κοινωνικοποίησης μελών

Στέκι κοινωνικοποίησης μελών

Στήριξη των εκπαιδευτικών επιμορφωτικών ψυχαγωγικών και άλλων κοινωνικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Κοινωνικό καφενείο
Από την 4η Οκτωβρίου λειτουργεί το Κοινωνικό Καφενείο του Συλλόγου κάθε μέρα της βδομάδας εκτός Κυριακής από τις 8 πμ μέχρι 11 πμ για το μέλη του Συλλόγου. Υπεύθυνος εθελοντής του Κοινωνικού Καφενείου είναι ο Γιώργος Κορομηλής. Προσέρχονται, κατά μέσω όρο, 10 μέλη κάθε πρωί. Μόνο εμβολιασμένοι έχουν πρόσβαση στο χώρο του Συλλόγου. Σερβίρεται καφέ και τσαϊ.

Κοινωνικό φροντιστήριο
Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Από την 5η Οκτωβρίου, μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών παρακολουθεί κάθε απόγευμα 1½ ώρα ενισχυτική διδασκαλία στην νεοελληνική γλώσσα και προπαίδεια από την Πρόεδρο του Συλλόγου σε συνεννόηση με την δασκάλα του παιδιού στο Σχολείο.
Μαθήματα εισαγωγής στη πληροφορική

Ο Σύλλογος προσέγγισε φορέα Ελλήνων στο Βέλγιο και ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει με την προμήθεια 6 μεταχειρισμένων computer lap-top από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εκμάθηση της πληροφορικής και χρήσης κομπιούτερ από μέλη του Συλλόγου που το επιθυμούν.
Φίλος ηλεκτρονικός που γνωρίσαμε στις Βρυξέλλες, τώρα συνταξιούχος στον Άγιο Λαυρέντη, είναι διατεθειμένος να διδάξει πρακτικά μαθήματα πληροφορικής στα μέλη του Συλλόγου 1 ή και 2 φορές τη βδομάδα αφιλοκερδώς.

Μαθήματα ξένων γλωσσών και μουσικής
Ο Σύλλογος θα δημοσιεύσει στο τοπικό τύπο αγγελία σχετικά με την υποβολή στο Σύλλογο αίτησης εκδήλωσης ενδαφέροντος από καθηγητές / τριες αγγλικών και πιάνο με την ευχή οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι σε θέση να προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα στα μέλη του Συλλόγου