Οι στόχοι του Συλλόγου για το 2024

Οι στόχοι του Συλλόγου για το 2024

Οι στόχοι του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ν. Πηλίου για το 2024

Ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για το 2024 ανακοίνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου στο πλαίσιο της επιτυχημένης χριστουγεννιάτικης βραδιάς που διοργάνωσε στα Καλά Νερά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών του Πηλίου.

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν οι εξής δράσεις για το 2024:

 • Κοινωνικό καφενείο

Ως χώρος κοινωνικοποίησης των μελών, το κοινωνικό καφενείο στα Καλά Νερά θα λειτουργήσει καθημερινά 8-11 πμ από 2 Γενάρη μέχρι 30 Απρίλη και από 1 Νοέμβρη μέχρι 31 Δεκέμβρη 2024 στα γραφεία του Συλλόγου.

 • Κοινωνικό φροντιστήριο

Ανάλογα με την ζήτηση, θα συνεχιστούν, εκτός καλοκαιρινών διακοπών, τα απογευματινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας νεοελληνικής γλώσσας, προπαίδειας και γαλλικών από εθελόντρια εκπαιδευτικό μέλος του Συλλόγου. Επωφελούνται παιδιά δημοτικού σχολείου που το έχουν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 • Κοινωνικό παντοπωλείο

Συγκέντρωση από δωρητές ειδών πρώτης ανάγκης (διατροφής, καθαρισμού και άλλων) θα γίνει 10 μέρες πριν το Πάσχα (5 Μάη 2024) και των Χριστουγέννων (25 Δεκέμβρη 2024) για την στήριξη απόρων που Νοτίου Πηλίου, στα μέτρα των δυνατοτήτων του Συλλόγου και συμμετοχής μελών και δωρητών.

 • Κοινωνικός κινηματόγραφος

Θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο του 2024 η μεγάλη κινηματογραφική οθόνη και ο προβολέας του Συλλόγου στο 16θέσιο «Μίνι Σινέ» του Συλλόγου.  Στόχος είναι να προβληθούν ταινίες ποιότητας σκηνοθετών που θα επιτρέψουν το Σύλλογο να παρουσιάσει, με την έγκριση των δημιουργών, τα έργα τους τα Σαββατόβραδα του χειμώνα 2024/25, χωρίς κόλλημα σχετικά με το θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

 • Eνημερωτικά σεμινάρια

Ανάλογα με την ανταπόκριση των πολιτών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μηλεών, ο Σύλλογος θα διοργανώσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών το Σάββατο 25 Μάη 2024 ένα ενημερωτικό σεμινάριο. Θα αφορά την χρήση του απινιδωτή του χωριού, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την αντιμετώπιση περιπτώσεων πνιγμών. Σ’αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος σκοπεύει να συνεργαστεί ξανά με την άριστα καταρτισμένη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,  παράρτημα Μαγνησίας.

 • Φιλανθρωπικά παζαράκια

Μέχρι στιγμής, στο πρόγραμμα του Συλλόγου περιλαμβάνονται δυο σχετικές εκδηλώσεις.

Πρώτον, η συμμετοχή του Συλλόγου στη Γιορτή της Άνοιξης στο Λαύκο (Μάης 2024).

Δεύτερον, η διοργάνωση του Δ’ Φιλανθρωπικού Παζαράκι Χριστουγέννων που θα λάβει μέρος την Κυριακή 1 Δεκέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών,  μια εκδήλωση που έχει πια γίνει θεσμός, και όπου είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής.

 • Συναυλίες αλληλεγγύης με ερασιτέχνες, εθελοντές μουσικούς

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου, δυο συναυλίες προβλέπονται για το καλοκαίρι του 2024:

 • Σάββατο 27 Ιούλη, στη πλατεία του Άη Γιώργη Νηλείας για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Κάτω Γατζέα.
 • Σάββατο 10 Αυγούστου, στο πραύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλών Νερών για την στήριξη του Αγροτικού Ιατρείου Πινακατών.
 • Περιβαλλοντική δράση

Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πήλιο, κατά της πρότασης πλωτής πλατφόρμας επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (LNG) στο Παγασητικό και υπέρ της θωράκισης του Πηλίου από φυσικές καταστροφές,  πυρκαγιές και πλημμύρες. Επίσης, θα συμπαρασταθεί στην άμεση ανάγκη αναβάθμισης του κεντρικού οδικού άξονα  Βόλου-Αργαλαστής με την επέκταση του περιφερειακού του Βόλου μέχρι το δέλτα Αφήσου. Θα στηρίξει πρωτοβουλίες ανακύκλωσης απορριμμάτων για το καλό της κοινωνίας και όχι εγκαταστάσεις καύσης σκουπιδιών για το συμφέρον ολίγων.

 • Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Δυο συναντήσεις είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο και Νοέμβριο 2024, αντίστοιχα.

 • Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου

Θα γίνει στα Καλά Νερά την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, ώστε να είναι παρόντες και οι Πηλιορείτες μέλη του Συλλόγου που διαμένουν μόνιμα στο Βέλγιο και στην Αγγλία.

Την ίδια μέρα θα λάβουν μέρος και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 • Eπικοινωνία

Με σκοπό να βελτιώσει περαιτέρω την επικοινωνία με τα μέλη του και το ευρύτερο κοινό στη Μαγνησία, ο Σύλλογος θα προβεί στην επανασχεδίαση του ιστότοπού του www.skapnp.org  καθώς και της σελίδας Facebook του.

https://magnesianews.gr/magnisia/oi-stochoi-toy-syllogoy-koinonikis-allileggyis-kai-politismoy-n-pilioy-gia-to-2024.html