Συναυλία αλληλεγγύης στα Καλά Νερά για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου της περιοχής

Συναυλία αλληλεγγύης στα Καλά Νερά για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου της περιοχής

Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνει ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στον προαύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλών Νερών, με στόχο για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Καλών Νερών.
Η κ. Άννα Κοντογιάννη, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου μιλά στη «Θ» για τον σύλλογο, που δραστηριοποιείται τον τελευταίο χρόνο και ο οποίος απαριθμεί 49 μέλη και εδρεύει στα Καλά Νερά.

«Ο Σύλλογός μας διοργανώνει την επόμενη Πέμπτη, στον προαύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλών Νερών, μια συναυλία αλληλεγγύης, για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Καλών Νερών» τόνισε για να προσθέσει: «Η έμπρακτη συμμετοχή και ανταπόκριση του κοινού στην πρωτοβουλία αυτή θα μας επιτρέψει ως Σύλλογο να αγοράσουμε, με διαφάνεια, και σε πλήρη συνεργασία με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής που μας υπέδειξαν κατάλογο αναγκών, το απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό, που, δυστυχώς, δεν διαθέτει τώρα και χρόνια το Αγροτικό Ιατρείο Καλών Νερών».
Η ίδια προτρέπει όλες και όλους που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία, να βοηθήσουν την κοινωνική προσπάθεια του Συλλόγου, τοποθετώντας ό,τι μπορεί ο καθένας, η καθεμιά, δηλαδή 1€, 2€, 5€, ή ό,τι μεγαλύτερο ποσό διαθέτει στους 2 κουμπαράδες αλληλεγγύης που θα τοποθετηθούν στην εξέδρα της ορχήστρας μπροστά στο κοινό.
Η κ. Άννα Κοντογιάννη επισήμανε πως όλοι οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς, οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και τραγουδίστριες, ο υπεύθυνος ήχου, όλοι και όλες, είναι ερασιτέχνες, εθελοντές και εθελόντριες και συμμετέχουν στη συναυλία αφιλοκερδώς.
«Εύχομαι όσες και όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία να περάσουν κοντά μας την Πέμπτη 11 του μήνα μια ευχάριστη βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης, λαϊκής στήριξης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Πηλίου, μια βραδιά χαράς που αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πλούτο του ελληνικού μας πολιτισμού» σημείωσε η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου.

Στόχοι του Συλλόγου
Οι στόχοι του Συλλόγου, όπως εξηγεί η κ. Άννα Κοντογιάννη είναι:
«Η στήριξη των εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, ψυχαγωγικών και άλλων αναγκών των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου. Η ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα. Η στοχευμένη επισιτιστική και ενδυματική βοήθεια των απόρων της περιοχής. Η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς ως όχημα για την προβολή των αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο που υποφέρει από την ατελείωτη κρίση που μαστίζει τους φτωχούς, δηλαδή τους πολλούς».

Δραστηριότητες του Συλλόγου
Όπως επισήμανε η ίδια, «μέσα σ’ έναν χρόνο ο Σύλλογος δημιούργησε στα Καλά Νερά ένα κοινωνικό καφενείο, ένα κοινωνικό φροντιστήριο όπου εθελοντές εκπαιδευτικοί που δεν αμείβονται από πουθενά, βοηθούν με ενισχυτική διδασκαλία μαθητές δημοτικού σχολείου σε πλήρη συνεργασία με τις δασκάλες των παιδιών.
Λειτουργούμε ένα μίνι κοινωνικό παντοπωλείο, μια δανειστική βιβλιοθήκη και σχεδιάζουμε τη δημιουργία κοινωνικού σινεμά στα Καλά Νερά που τον χειμώνα είναι απελπιστικά ερημικά και δεν υπάρχει τίποτε για τους μονίμους κατοίκους από πλευράς πολιτισμού.
Πρώτη κοινωνική μας δράση ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για θέματα δημόσιας υγείας και να αναλάβουμε τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά απινιδωτή για τα Καλά Νερά, κάτι που πετύχαμε μέσω της συνεργασίας με τη βελγική εθελοντική ομάδα People for Greece» κατέληξε η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου.

Συναυλία αλληλεγγύης στα Καλά Νερά για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου της περιοχής