Μουσική βραδιά αλληλεγγύης

Μουσική βραδιά αλληλεγγύης

Απόψε, στις Πινακάτες με στόχο την αγορά απινιδωτή για το χωριό

Μετά την επιτυχημένη συναυλία αλληλεγγύης στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέας το προηγούμενο Σάββατο, ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου συνεχίζει το καλοκαιρινό του σεριάνι.

Αυτόν τον μήνα το σωματείο κλείνει δυο χρόνια ζωής με πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που στοχεύουν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Σύλλογος αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια στην Ελλάδα της δραστήριας ομάδας εθελοντών «People for Greece» Βελγίου. Αυτή είχε δημιουργηθεί στις Βρυξέλλες και στο Σαρλερουά το 2012 από συνειδητοποιημένα παιδιά Ελλήνων μεταναστών και ανθρακωρύχων που με το τρόπο τους βοηθούσαν με αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας το Βόλο και άλλες ελληνικές πόλεις όπου ο λαός είχε αποδεκατιστεί από την εφαρμογή των Μνημονίων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ένας από τους επόμενους στόχους του Συλλόγου είναι να ανταποκριθεί στα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών στο βουνό των Κενταύρων για ανάληψη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

H προσφορά του κοινού που θα παρακολουθήσει την μουσική βραδιά αλληλεγγύης απόψε, στις 21:00, στην παραδοσιακή ταβέρνα «Η Δροσιά» των Πινακατών θα επιτρέψει την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για το χωριό.

«Αυτός είναι και ο άμεσος κοινωνικός στόχος του Τοπικού Συμβουλίου Πινακατών που στηρίζει έμπρακτα ο Σύλλογος μας. Όλοι οι συντελεστές της βραδιάς αλληλεγγύης στις Πινακάτες είναι ερασιτέχνες μουσικοί, μέλη του Συλλόγου και θα συμμετάσχουν στη μουσική βραδιά αφιλοκερδώς.

Σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής, θα συνεχίσουμε με άλλες δράσεις ανθρωπιάς, και όσο γίνεται, με όχημα το λαϊκό μας πολιτισμό», δήλωσε η Άννα Λ. Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου.

https://www.taxydromos.gr/politismos/979092/moysiki-vradia-allileggyis-6/